Veelgestelde vragen ...

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op.

De Beijer Portofoonverhuur is telefonisch te bereiken op
038 3379686.  Daarnaast kunt u natuurlijk altijd per e-mail contact zoeken. Dit kan via info@portofoondiscounter.nl

FAQ Portofoons

Een portofoon is een draagbaar zend-ontvangtoestel voor het onderhouden van een of meerdere verbindingen ter plaatse. De portofoon werd in het beginstadium met name gebruikt door hulpdiensten zoals de politie, brandweer en bij defensie.

De laatste jaren is de portofoon echter sterk in populariteit gestegen. Dit heeft een aantal redenen. Zo zijn de mogelijkheden van portofoons een stuk uitgebreider dan enkele jaren geleden en de techniek is een stuk betaalbaarder geworden.

De populariteit is mede gestegen omdat er vele voordelen kleven aan het gebruik hiervan
Het bereik is een belangrijk argument om voor een portofoon te kiezen ten opzichte van andere communicatieapparatuur. Met een portofoon heeft u in ieder omgeving en op ieder tijdstip bereik en bent u volledig onafhankelijk van andere communicatie- en energiebronnen. Afhankelijk van de omgeving en omstandigheden biedt een portofoon een bereik van minimaal 200 meter tot maximaal 15 kilometer. Het bereik wordt sterk beïnvloed door objecten tussen u en de andere partij(en). Hoe minder objecten tussen de portofoons, des te groter is het bereik. U bent met een portofoon verzekerd van duidelijke communicatie onder elke omstandigheid.

Een optimale conditie zou dus bijvoorbeeld van bergtop naar bergtop zijn. Desalniettemin, het bereik wordt belemmerd in zwaar bebouwde steden of dichte bosgebieden. Bomen, muren, heuvels en zelfs het weer kan het bereik van de portofoon negatief beïnvloeden.

Portofoons werken stand-alone en zijn dus verder niet afhankelijk van energiebronnen / telefoonlijnen e.d. Zodra u de accu / batterijen heeft opgeladen doet de portofoon zijn werk. Afhankelijk van het merk / type portofoon zijn deze uitgerust met extra scanfuncties en headsetmogelijkheden. Hierdoor wordt het ook mogelijk om spraak gestuurd contact te leggen met een of meerdere partijen op het kanaal.
Doordat u volledig ontspannen kunt communiceren en tijdens het gesprek allerlei werkzaamheden kunt verrichten, resulteert dit in directe tijdwinst en een hogere efficiency! U doet meer in minder tijd en met minder moeite en kunt uw portofoon in ieder situatie inzetten. Door de hoge kwaliteitseisen waaraan de portofoons van vandaag moeten voldoen, kunt u volledig vertrouwen op uw portofoon. Dit maakt de portofoon dan ook tot een veelgebruikte oplossing bij grote evenementen, beveiliging, sportactiviteiten, bedrijfshulpverlening, bouwprojecten en talloze andere toepassingen. De portofoons worden, voordat ze de fabriek verlaten, uitvoerig getest en blootgesteld aan allerlei simulaties. Dit leidt tot productoptimalisatie zodat er voor iedere toepassing ook een professionele portofoonoplossing voorhanden is. Diverse merken en zowel vergunnings- als vergunningsvrije portofoons zijn opties om mee te werken. Ook bestaan er WiFi portofoons. Wilt u weten welke portofoons het beste bij uw bedrijf / situatie passen? Vraag gerust vrijblijvend meer informatie bij ons aan! De Portofoon Discounter is telefonisch te bereiken op 038 3379686. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd per e-mail contact zoeken. Dit kan via info@portofoondiscounter.nl